Logo Parametrica


Design your space AVANSAȚI

Școala Parametrica se întoarce în 2018 cu cursuri de design interior destinate publicului larg. Dacă la început Parametrica se axa pe predarea către profesioniști, astăzi PARAMETRICA te întâmpină cu un nou format adresat oricui interesat și pasionat de design interior coordonat de arhitecți. Design Your Space Avasanți este un curs pentru orice pasionat de design interior sau profesionist ce a mai avut tangețe cu designul, însă dorește să știe cum să ajungă să implementeze un proiect. Vom intra în detaliu vis-a-vis de concept bazându-ne pe o temă de proiectare, cum să citim un releveu, ce înseamnă un plan tehnic ce ajunge în mainile constructorului și multe altele. Fiecare ședință va consta într-o parte teoretică și o parte practică, pentru a sedimenta informațiile noi, așa cum v-am obișnuit la cursurile noastre.

 

 DELTA STUDIO – Strada Progresului 1-3, București (harta aici)

 Se va da startul in septembrie-octombrie 2018. Cursurile se țin o dată pe săptămână între orele 19:00-21:30, luni-vineri.

  1980 LEI pentru toate cele 12 sedințe ale modului

Plata se poate face prin transfer bancar sau plata numerar la sediul nostru din Strada Aromei 82, Sector 2.
Poți achita în 2 rate (prima rată la înscriere, a doua rată la începerea celei de-a 5-a ședințe)

Curs 1 – Ce este releveul?
• Semnificatie tehnica. Reprezentatie si simboluri grafice. Citirea limbajului tehnic.

Curs 2 – Tema de proiectare
• Ce reprezinta. Cum si ce date se preiau datele de la client. Cum se redacteaza o forma finala.

Curs 3 – Plansa de atmosfera / Moodboardul
• Elementele care sunt importante pentru a descrie atmosfera unui spatiu interior
• Studiu practic – construirea unui moodboard

Curs 4 – Plansa de atmosfera / Moodboardul
• Studiu practic – prezentarea planselor de atmosfera ale participantilor

Curs 5 – Proiectul tehnic
• Ce este proiectul tehnic. Ce etape trebuie sa parcurgi.
• Studiu practic – primele planuri tehnice, dupa finalizarea conceptului. Detalierea conceptului

Curs 6, 7 – Proiectul tehnic
• Studiu teoretic. Etapele proiectului tehnic
• Studiu practic – planuri tehnice. Detalierea conceptului

Curs 8 – Proiectul tehnic de mobilier
• Studiu teoretic. Etapele proiectului tehnic de mobilier
• Studiu practic – planuri tehnice. Detalierea conceptului mobilierului.

Curs 9 – Bugetul de investitie
• Cum sa elaboram centralizatorul de achizitii. Invatam sa controlam devizul de investitie pentru beneficiar

Curs 10,11,12 – Pregatirea proiectului final
• Studiu practic – un proiect complet de la concept la detaliere tehnica

Curs 13 – Prezentarea finala si jurizare

Design Your Space pentru avansați este destinat celor ce au trecut prin cursul pentru începători sau au studii de specialitate în domeniu și vor să aprofundeze subiectul într-o manieră practică.

În cadrul modulului dedicat avansaților, proiectele vor prinde contur desenând pe calculator și ȋn mică proporţie de mână. Cele 12 sedințe sunt formate în principal din elemente practice, abordând două subiecte principale: conceptul și proiectul tehnic.

La finalul cursurilor, vei ști cum să pui în practică un proiect de design interior. Astfel, te vei putea exprima creativ cu o bază tehnică solidă, pentru tine sau pentru viitori clienți.

Vei fi ghidat în toate această călătorie nu de unul ci doi traineri, doi arhitecți activi in domeniu.

 

Cristina Stroe, arhitect și designer de interior, cofondator LABORATORUL DE ARHITECTURĂ și LINIA FURNITURE, are deja o experiență de peste 8 ani în proiectarea de design interior și arhitectură. Cristina are ochiul format în a identifica și recunoaște potențialul unui proiect, dar și în a structura procesele de implementare. Aceste abilități o fac să fie motorul biroului în care lucrează.

Arhitect și designer de interior, Diana Nitreanu este partea artistic-creativă a duoului, având în portofoliu de la design de produs și mobilier, până la proiecte de arhitectură. Masterul în urbanism obținut la Institute for Advanced Architecture of Catalonia, din Barcelona, Spania, i-a conturat viziunea asupra designului. Diana este cofondator Laboratorul de Arhitectură și LINIA Furniture şi te va asista în partea practică pas cu pas, fiindu-ți alături la fiecare sedință şi asigurându-se că transformă fiecare noțiune teoretică în una practică.

Trainerii au experiența prezentărilor, conferințelor și ale predării de cursuri de specialitate, Parametrica fiind deja un proiect educațional cunoscut în domeniul designului.

Primul aspect de luat în considerare la inițierea unui proiect de design interior și înainte de concept este releveul – adică măsurarea spațiului și a suprafețelor. Vom explora împreună cum te ajută acest lucru la a avea o imagine de ansamblu și în detaliu a spațiului de amenajat și cum te ajută releveul să stabilești suprafețele pentru finisaje și pentru montarea pieselor de mobilier.

Mai apoi vom intra în discuția despre concept. Vei deprinde abilități despre cum să realizezi un brief . Vei descoperi împreună cu trainerii ce fel de întrebări să îi pui clientului pentru a cunoaște și înțelege dinamica vieții din spațiul de amenajat, astfel încât să poți crea un ambient adecvat, conform nevoilor acestuia atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Puzzle-ul începe să prindă formă prin moodboard, ce va pune cap la cap culori, materiale, imagini de referință și va contura planul de poziționare a pieselor de mobilier. La final, conceptul se va transforma într-o serie de imagini 3D.

Conceptul devine parte concretă prin proiectul tehnic. Aici vei aprofunda cum să gândești planurile de mobilare și finisare, cum să poziționezi prizele, întrerupătoarele și luminile.Vei învăța cum să calculezi necesarul de materiale și să realizezi bugetul, care să se încadreze în limitele propuse de client.

*În funcție de dinamica grupei și planificarea activităților în teren, programa poate suporta ușoare modificări. Vom avea grijă să te anunțăm din vreme, dacă acest lucru se va întâmpla!

Înscrie-te acum și te vom contacta în cel mai scurt timp!

Selectați cursul (obligatoriu)

Inscrie-te Acum!
close slider

Înscrie-te acum și te vom contacta în cel mai scurt timp!

Selectați cursul (obligatoriu)